Előfizetői tartalom

40 százalék rali után olcsó vagy drága az OTP? És érdemes most beszállni?

Az ukrajnai háború miatt az OTP árfolyama egy hónap alatt felére esett, onnan viszont közel 40 százalékot emelkedett, de még így is jóval alacsonyabb szinten áll, mint a nagy esés előtt. az elemzői konszenzus alapján nem könnyű eldönteni, hogy olcsó vagy drága az OTP, mivel a régebbi, igencsak optimista várakozások is benne vannak az átlagokban, de a legfrissebb, a háború kitörése óta megjelent várakozások már adnak kapaszkodót a befektetőknek. Megnéztük, hogy vannak árava az OTP részvényei, és mit mutat a technikai kép.

Lefelezés után 40 százalékos rali

Az ukrajnai háború miatt nagyot esett az OTP árfolyama, miközben február elején még 18 ezer forint felett állt az árfolyam, március elejére egészen 9360 forintig esett,

vagyis közel egy hónap alatt lefeleződött az OTP árfolyama.

esés

Akkor jött az OTP gyorsjelentése, és az azt követő sajtótájékoztató, a bank vezetői igyekeztek nyugtatni a kedélyeket, Csányi Sándor pedig kijelentette, hogy a befektetők messze túlreagálták a helyzetet, az azt követő napokban pedig nem csak a bank felsővezetői, de Csányi Sándor fiai és Csányi szingapúri alapja, a Sertorius is nagy tételben kezdte venni az OTP részvényeit, ez utóbbiról elemzést is készítettünk, egyszerűen zseni, ahogy a Sertoriusnál a technikai elemzést használják, nagyon jól választják meg a beszállási pontokat, most is akkor kellett venni, amikor az alap beszállt.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés