Előfizetői tartalom

Dübörög a szuperbanki átalakulás: az MKB lett a Takarékbank többségi tulajdonosa

Portfolio
Egy 100 milliárd forintos tőkeemelés és egy 73,6 milliárd forintos adásvétel révén 86%-os részesedést szerzett az MKB Bank a Takarékbankban, amely várhatóan 2023 májusáig olvad be az MKB Bankba, miután a Budapest Bank beolvadása múlt csütörtökön megtörtént. A Takarékbank kilépett az Integrációs Szervezetből, április 29-e után pedig az MKB Bank veszi át a Magyar Bankholdingtól a bankcsoport feletti csoportirányítási funkciót is. Az MKB és a Budapest Bank összeolvadása miatt ma az MKB-fiókokban bankszünnapot tartanak, az elektronikus szolgáltatások átállítása a hétvégén lezajlott.

Megtörtént a Budapest Bank beolvadása Március 31-én éjfélkor megvalósult a Magyar Bankholding Zrt. két tagbankjának, a Budapest Banknak és az MKB Banknak a jogi egyesülése. Az egyesült hitelintézet átmenetileg MKB Bank Nyrt. néven működik tovább. Az egyesüléssel az MKB Bank alaptőkéje 311 milliárd forintra emelkedett – közölte az MKB a Budapesti Értéktőzsde honlapján....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés