Előfizetői tartalom

Megnyílt a nagyok játszótere: így karolják fel a bankok a kriptót

Portfolio
Az utóbbi időben egyre több amerikai bank fordul a kriptopénzekhez, mint új üzleti lehetőségekhez, és egyre több bejelentés érkezik arról, hogy milyen származtatott termékek és szolgáltatások kínálatát tervezik a pénzintézetek. Ennek elsősorban a digitális eszközök töretlen népszerűsége az oka, a bankok viszont egyelőre óvatosak, és a volatilis eszközosztályokat egyelőre a tehetősebb, nagyobb kockázatvállalási hajlandóságú, főleg intézményi befektetőiknek ajánlják. Cikkünkben összeszedtük, hogy milyen kriptós pénzügyi termékek megjelenése várható a legnagyobb amerikai pénzügyi intézetek kínálatában.

Júliusban jelent meg egy felmérés arról, hogy egyre több intézményi befektető tervez befektetni a digitális valutákba. A Fidelity Digital Assets számára készített, tavaly december és idén április közé eső tanulmányból kiderül, hogy 10-ből 7 intézményi befektető tervezi, hogy beszáll a kriptodevizák piacára a közeljövőben. A felmérésben résztvevő 1100 intézményi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés