Előfizetői tartalom

Megvan a pénz az osztrák Sberbanknál, kifizetik a nem biztosított betéteseket is

Portfolio
Az osztrák FMA felügyelet jóváhagyta a Sberbank Europe AG eszközportfóliója nagy részének értékesítését, ami hozzájárul a betétbiztosítással nem fedezett betétek kifizetéséhez is - jelentette a Sberbank sajtószolgálata a Reuters szerint. Hogy ez érinti-e a magyarországi Sberbank végelszámolását és az abból származó megtérüléseket, azt egyelőre nem tudni.

A Sberbank Europe az eszközök eladásának segítségével (a vevők kilétét egyelőre nem közölték) összesen 926 millió eurót fizetett vissza az osztrák ESA betétbiztosítónak, amely ezt megelőzően 100 000 euróig kártalanította a bank betéteseit. A bank vállalta, hogy a biztosítással fedezett érték feletti összes fennmaradó betétet is kifizeti, vagyis minden ügyfélkötelezettségének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés