Előfizetői tartalom

Csökkent a KBC profitja, de Magyarországon is nyereséges maradt

Portfolio
Az egy évvel korábbi 557 millió eurótól elmaradó, de így is jelentős, 458 millió eurós nettó eredményt ért el az első negyedévben a KBC. A belga pénzügyi csoport jelentős céltartalékokat szabadított fel a koronavírus idején megképzettből, így az ukrajnai háború ellenére a kockázati költségek nem rontották az eredményt. A magyar operáció 35 millió euróval járult hozzá a csoport nyereségéhez.

A nettó kamatbevétel a banknál negyedéves összehasonlításban 2%-kal, éves szinten pedig 12%-kal nőtt. A kamatmarzs az év első három hónapjában 1,91% volt, ami 6 bázisponttal több, mint az előző negyedévben és 13 bázisponttal múlja felül az egy évvel korábbit. A nettó díj- és jutalékbevételek kismértékben, 1%-kal emelkedtek az előző negyedévi szinthez képest,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés