Előfizetői tartalom

Bankvezérek a hitelekről: addig táncolunk, amíg szól a zene

Portfolio
Egyre rosszabbak a hitelezés feltételei az emelkedő kamatkörnyezetben, nem véletlen tehát, hogy az organikus növekedéssel szemben felértékelődnek az akvizíció lehetőségei a bankok számára, ennek legfrissebb példája a Sberbank hitelállománya, amely a Magyar Bankholdingé lehet. A hitelintézetek ugyanakkor nem fogják behúzni a hitelféket, a hitelkínálat töretlen maradhat – derült ki Hitelezés 2022 konferenciánk bankvezéri panelbeszélgetésében. A kamatstoppal valamit kezdeni kell, mert ebben a formában fenntarthatatlan, a bankadó esetében pedig nagy az emelés valószínűsége – legalábbis a konferencia közönsége szerint.

Mi lesz a Sberbank hitelportfóliójával? Jól értesült a Portfolio, de sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom az információt, mindenesetre nagyon jó üzleti lehetőség lenne a hitelportfólió megvásárlása, ugyanis az organikus növekedés lehetőségei beszűkültek – mondta Egerszegi Ádám, a Magyar Bankholding vezérigazgató-helyettese, hozzátéve: a portfólió megvásárlása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés