Előfizetői tartalom

A bankszövetség a kamatstop felülvizsgálata mellett érvel

MTI
|
Portfolio
A változó kamatozású lakossági jelzáloghitelekre korábban kamatbefagyasztást rendelt el a kormány, a Magyar Bankszövetség szerint azonban a reális gazdasági növekedés és a versenyképesség érdekében kívánatos a piaci viszonyok visszaállítása - közölte a szervezet az éves testületi ülését követően. Az ülésen jelen volt Varga Mihály pénzügyminiszter és Kandrács Csaba, a jegybank alelnöke.

Mint írták, a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormányok és a jegybankok gazdaságélénkítő programokat vezettek be, a kereskedelmi bankok pedig növelték piaci aktivitásukat. Ezek hatására a globális gazdasági visszaesést sikerült elkerülni, viszont az inflációs nyomás világszerte megjelent.     A magyar kormány és a jegybank...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés