Előfizetői tartalom

Az EKB felszólította a legnagyobb bankokat, töltsék fel a "fantomcégeiket"

Portfolio
Az Európai Központi Bank felszólította a legnagyobb Wall Street-i és City of London-i befektetési bankokat, hogy töltsék fel az euozónában felállított üres - valódi tevékenységet nem végző - kereskedelmi részlegeiket, amelyeket azért hoztak létre, hogy a Brexit után is zavartalanul folytathassák a műveleteiket az EU területén.

Az EKB már régóta törekszik arra, hogy az EU-n kívüli székhelyű globális bankok növeljék az euróövezetben végzett pénzpiaci műveletekben részt vevő személyzetüket és a befektetett tőkét is. A Brexit óta a globális bankok kénytelenek voltak szétválasztani európai üzletágaikat, amelyek nagy része korábban Londonban volt, és több százmilliárd dollárnyi eszközt helyeztek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés