Előfizetői tartalom

Soha többé nem fogunk ilyet látni az MKB Banktól

Portfolio
Megjelent az MKB Bank utolsó olyan gyorsjelentése, amely még a bank összeolvadások előtti állapotát mutatja. Az egy évvel korábbinál 12%-kal alacsonyabb, 23,5 milliárd forintos korrigálatlan adózás utáni eredménnyel zárta az első negyedévet a társaság úgy, hogy a nettó kamatbevételei több mint duplájára emelkedtek, javarészt a kamatkörnyezet emelkedése miatt. A Budapest Bank március 31-én, éjféllel megtörtént beolvadásának a hatását még nem tartalmazó adatok szerint a bruttó hitelállomány 13,3%-kal, a betétállomány 22,1%-kal gyarapodott a banknál egy év alatt, a lakossági hitelfolyósítások első negyedéves csökkenése mellett.

Közzétette első negyedéves gyorsjelentését a tőzsdén jelenlévő, de aktív részvénypiaccal továbbra sem rendelkező MKB Bank, eszerint a korrigálatlan adózás utáni eredmény 12%-kal 23,5 milliárd forintra emelkedett, a korrigált adózott eredmény pedig 29,0 milliárd forint volt, utóbbi lényegében stagnálást jelent az egy évvel korábbihoz képest, a korrigált bruttó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés