Előfizetői tartalom

Nagy csapás az új különadó a banki versenyképességre, de a fejlesztések nem állhatnak meg

Portfolio
Óriási a nyomás az IT-fejlesztéseken a hazai bankoknál: az üzleti területek felől jelentkező időkényszer, a folyamatos munkaerőhiány, az ügyféligények emelkedése és az anyagi forrásokért folytatott verseny mellett most még a különadó bevezetése is sújtja őket. Innen szép sikereket elérni – keddi Financial IT 2022 konferenciánk első panelbeszélgetése ennek mikéntjéről szólt.

Mekkora csapás a különadó az informatikai fejlesztésekre? Foltányi Tamás (operációs igazgató, Erste) szerint egy lassan gyógyuló seb lesz az új különadó, a legrosszabb az benne, hogy rontja a globális piacon szereplő bankrendszer versenyképességét, de nem tudnak mást tenni, folytatják az eddigi úton. Kuhárszki András (ügyvezető igazgató, OTP) szerint a bank felsővezetése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés