Előfizetői tartalom

Rendet tesznek-e a jegybankok a fizetések vadnyugatán?

Portfolio
A legfontosabb fizetési trendekről volt szó a Portfolio Financial IT 2022 konferenciájának III/A szekciójában. A longtail kereskedelem és az online fizetések rejtelmeiről Mondovics Péter a Mastercard marketing managere, a közponit banki digitális pénz bevezetésének lehetőségeiról pedig Kuti Zsolt, az MNB monetáris politikáér felelős igazgatója osztotta meg a gondolatait.

Mi várható a CBDC-től? Kuti Zsolt monetáris politikai oldalról közelítette meg a CBDC kérdését. A digitális valuták megjelenése a hatóságok szerint veszélyt jelent a pénzügyi rendszerre, nem hiába terjedt el a "kriptovadnyugat" kifejezés velük kapcsolatban. A hatóságok először megpróbálták szabályozni a piacot, ám később előreléptek: elkezdték megtervezni a saját...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés