Előfizetői tartalom

Újabb részleteket árult el Nagy Márton a pénzügyi szektor új különadóiról

Portfolio
A hitelintézetek, vagyis a bankok mellett a pénzügyi vállalkozásokra, vagyis többek között a lízing- és faktoringcégekre is kivetné a kormány az új különadót, amelynek alapja a kamateredmény, valamint a díj- és jutalékbevétel lesz – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában kedd este a gazdaságfejlesztési miniszter.

Nagy Márton szerint a bankok akkor tesznek szert extraprofitra, amikor gyors kamatemelkedés következik be, ez Magyarországon tavaly júniusban indult el, amikor a jegybank kamatemeléssel kezdett reagálni a magasabb inflációra. A lakossági betétkamatok azonban lent maradtak a kamatemelés ellenére is, extraprofithoz juttatva a bankokat. Az eurózónában ez nem történt még meg, mert...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés