FONTOS Jön az eddigi legfontosabb mérföldkő a bankválságban: mire számítsunk a ma esti döntés után?
 
Előfizetői tartalom

Revolut még nem tudja megmondani, átterheli-e a tranzakciós illetéket

Portfolio
Az új "extraprofitadókról" szóló kormányrendelet értelmében a pénzügyi tranzakciós illetéket a határon átnyúló szolgáltatásokat Magyarországon végző, de magyarországi székhellyel vagy fiókteleppel nem rendelkező szereplőkre is alkalmazni kell. Ennek értelmében a Revolut - és számos külföldi pénzügyi szolgáltató - legkorábban 2022 július 1-jétől a tranzakciós illetékfizetési kötelezettség alanyává válik, és legkésőbb 2022. szeptember 1-ig köteles bejelentkezni az állami adóhatósághoz. Arról kérdeztük a fintechet, hogy eleget tesznek-e az új szabályozásnak, és tervezik-e, hogy az adót átterhelik a fogyasztókra.

A tranzakciós illeték bevétele mintegy 50 milliárd forinttal emelkedik idén a költségvetési tervek szerinti 233 milliárd forinthoz képest azzal, hogy a pénzforgalmi tranzakciók mellett a kormány az értékpapír-vásárlásokat is megadóztatja az eddigi 6 ezer forint helyett 10 ezer forintos általános tranzakciónkénti illetékmaximum mellett, és a befektetési vállalkozások mellett...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái