Előfizetői tartalom

Forradalom zajlik a bankfiókokban, de vesztesei is lesznek a nagy átalakulásnak

A pandémia alatt a bankfiókokba látogatók száma drasztikusan lecsökkent, és egyre többen kezdték el – jóllehet kényszerből – digitális csatornákon keresztül intézni a banki ügyeiket. Az átoltottság növekedésével és a korlátozások megszűnésével viszont nem úgy tűnik, mintha az ügyfelek tömegével térnének vissza a fiókokba. Ezzel a járvány felerősített egy olyan folyamatot, amely már régóta a bankok stratégiájának részét képezi, és ahogy a bankolás egyre több eleme kerül át a digitális térbe, a fiókhálózat funkciója is gyökeresen átalakul.

A banki digitalizáció felforgatja a fiókhálózatot A hétköznapi pénzügyi tranzakciók kezelése, a tudatosság növelése és a bizalom megteremtése érdekében a bankok kiterjedt és drága fiókhálózatokat építettek ki, amelyek azonban a mobilbanki platformok terjedésével folyamatosan veszítenek a jelentőségükből: Az Ipsos adatai szerint 2020-ban (a járvány első szakaszában)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés