Sberbank orosz bank szankció
Bank

Megtudtuk: így áll a Sberbank végelszámolása

Portfolio
A Portfolio megkeresésére friss részleteket árult el a Sberbank végelszámolását végző PSFN Kft. a folyamatról, mint kiderült, megindult a Sberbank Europe AG eszközeinek értékesítése, amelyből befolyó vételár tervezetten fedezetet biztosít minden hitelezői igény – köztük a Sberbank AG-nál beragadt betétjének – visszafizetésére.

A PSFN lapunkkal közölte, hogy ismereteik szerint megindult a Sberbank Europe AG eszközeinek értékesítése, amelyből befolyó vételár tervezetten fedezetet biztosít minden hitelezői igény – köztük a Bank Sberbank AG-nál beragadt betétjének – visszafizetésére. Jelen pillanatban még változatlanul nem jelenthető ki teljes biztonsággal, hogy a bankközi betét összegét a bank meg fogja kapni, de a kilátások továbbra is pozitívak.

A pénzügyi intézmény végelszámolása során a hitelezők a végelszámolás közzétételétől számított hatvan napon belül jelenthetik be követeléseiket, amely a Sberbank esetében 2022. május 3. napja volt. A bejelentés elmulasztása vagy késedelmes teljesítése nem jár jogvesztéssel. A végelszámoló a hitelezői igénybejelentési határidő elteltét követő 15 napon belül készít jegyzéket a követelésekről, és a hitelezőket a követelésük minősítéséről a hitelezői igénybejelentési határidő elteltét követő 45 napon belül értesíti.

A végelszámoló a fenti kötelezettségének eleget tett, a hitelezői igényt határidőben benyújtott hitelezők tájékoztatása a követeléseik besorolásáról megtörtént.

2022. május 03. napjáig összesen mintegy 2800 hitelező nyújtott be hitelezői igényt. Az ezen időpontig benyújtott hitelezői igények együttes összege valamivel kevesebb mint 430 Milliárd Forint.

Ugyanakkor a fenti rendelkezések alapján a hitelezői igények beérkezése – a határidő lejártától függetlenül – továbbra is folyamatosan történik, azok érkeztetése, feldolgozása, nyilvántartásba vétele is folyamatos, erre tekintettel azokra vonatkozó végleges számadatokat az eljárás jelen szakaszában nem tudtak adni.

A végelszámolási eljárás jelenlegi szakaszában a 2021. évi éves beszámoló, és az ezen alapuló, a tevékenységet lezáró beszámoló tulajdonos általi elfogadása van folyamatban. A végelszámoló ez alapján készíti el a végelszámolási nyitómérleget és korrigált nyitómérleget, illetve - ahogy fent írtuk - a hitelezői igények nyilvántartásba vétele is folyamatosan történik.

A korrigált nyitómérlegből nyert információk fogják megmutatni, hogy szükséges-e a tulajdonosi kör tőkepótlásra történő felhívása, illetve – amennyiben ezen felhívás indokolttá válik – ennek teljesítése vagy elmaradása dönti el, hogy a végelszámolás lefolytatható-e. Mindezekre figyelemmel mind a befejezés, mind annak módja és így a hitelezők térülésének várható időpontja, mértéke még az eljárás jelen szakaszában nem prognosztizálható - válaszolták lapunknak.

A címlapkép forrása: Getty Images

varga-judit-europai-unio-europai-bizottsag
orosz ukrán háború konfliktus zászló ukrajna stock
tornado
tőzsde
aviva city london getty stock

Kiszámoló Új gyászos rekord

Ezt is elértük, ma már 404,7 forintot kellett adni egy euróért. Ezek után izgatottan várjuk, hogy holnap az MNB...

2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online előadás
Meddig esik az OTP? Mi lesz az amerikai kamatemeléssel, mekkora galibát okozhat a részvénypiacnak?
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Krisán László