FONTOS Kiderült, mi az egyik legnagyobb gátja az elektronikus fizetések terjedésének
deutsche bank frankfurt getty stock
Bank

Gyanús privát üzenetváltások miatt vágja meg a Deutsche Bank a vezetők fizetését

Portfolio
A Deutsche Bank igazgatótanácsa beleegyezett a felsővezetők fizetéscsökkentésébe, miután a szabályozó hatóságok bírálták a munkatársak körében széles körben elterjedt privát kommunikációs csatornák használatát olyan alkalmazásokon keresztül, mint a WhatsApp - nyilatkozták az ügyet ismerő személyek a Bloombergnek.

A felsővezetők tavalyi teljesítményért odaítélt - és a jövő évtől folyósított - bónuszait 75 ezer euróval (79 ezer dollárral) csökkentik. - nyilatkozta egy neve elhallgatását kérő személy.

A hitelintézet egyike több olyan pénzügyi cégnek, amely ellen az amerikai hatóságok vizsgálatot folytatnak az archiválhatatlan privát üzenetváltások miatt. A Deutsche nemrég vezetett be egy új alkalmazást, amely lehetővé teszi a vállalati telefonokon tárolt üzenetek visszakeresését.A Deutsche Bank vezérigazgatója, Christian Sewingnek már több milliárd dollárt költött arra, hogy megpróbálja rendbe hozni a bank ellenőrzési eljárásait és javítsa a felügyelőkkel való kapcsolatát. Miközben a vezérigazgató több nagy peres kockázatot is elhárított, újabb és újabb problémák merültek fel.

Sewing maga is használta a múltban a WhatsAppot, hogy a hitelezővel kapcsolatos kérdésekben kommunikáljon. Egy alkalommal üzeneteket cserélt Daniel Wruck német üzletemberrel, akinek a Deutsche Bankot és annak befektetési részlegét, a DWS-t érintő üzleti ügyletekben játszott szerepét a német nyomozók is vizsgálják. Sewing 2021-re 8,8 millió eurót fizetést kapott, így a mostani bónuszcsökkentés a teljes fizetésének kevesebb mint 1%-át tette ki.

A német hitelező egy új technikai megoldás bevezetését is megkezdte, amely a beszélgetések rögzítésével és archiválásával javítja a magáncsatornákon keresztül folytatott kommunikáció felügyeletét. A kísérleti program április végén indult, és a szoftvert 1750 ügyfelekkel kapcsolatban álló munkatárs készülékére telepítették az Egyesült Államokban.

(Bloomberg)

Címlapkép forrása: Getty Images

orosz ukrán háború konfliktus katona helikopter repülő légierő fegyveres ukrajna oroszország stock
gazvezetek
olaszorszag
Izraeli törvényhozás
színház
csapviz_shutter-20190828
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Díjmentes online előadás
Érdemes most beszállni?
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
új lakások