Portfolio signature

Még mindig maradt valamennyi a zöld lakáshitelből

Portfolio
Bár a hitelkérelmek befogadását már március végén leállította a bankok döntő többsége, 25 milliárd forintnyi hitelszerződést még mindig nem írtak alá az összesen 300 milliárd forintos keretösszeggel futó Zöld Otthon Programban – mutatják az MNB ma közzétett adatai. A legfeljebb fix 2,5%-os kamatozású lakáshitel adta lehetőséggel eddig 8009 háztartás tudott élni.

Az MNB a Növekedési Hitelprogram részeként 2021. október 4-én indította el a legfeljebb 2,5%-os ügyfélkamattal lakáshitelt kínáló NHP Zöld Otthon Programot.

Az akkor megfogalmazott célja szerint ezzel elősegíti környezeti fenntarthatósági szempontok érvényesülését a hazai lakáshitelpiacon, ami hozzájárulhat a zöld otthonok iránti kereslet, illetve ezen keresztül a kínálat élénkítéséhez is.

2022. július 1-ig a programban részt vevő hitelintézetek 8009 megkötött hitelszerződést jelentettek közel 275 milliárd forint összegben.

Kedves Olvasónk!

Támogasd te is a minőségi gazdasági tartalomgyártást!

Ez az elemzés a Portfolio Signature cikkei közé tartozik. A cikk folytatódik, de csak egyedi előfizetéssel olvasható.

A Signature tartalmakhoz való hozzáférés díja havi előfizetéssel 2 490 forint. Az éves előfizetés díja 29 845 forint. Ezzel közvetlenül támogathatod a legmagasabb színvonalú gazdasági, üzleti újságírást.

Signature előfizetés

Általános Szerződési Feltételek   |   Gyakran felmerülő kérdések