Előfizetői tartalom

Fontos banki digitalizációs munkacsoport alakult Magyarországon

MTI
Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter döntésének megfelelően, július 15-én megalakult és egyben megtartotta első ülését a Digitalizációs fejlesztési és szabályozási munkacsoport, amelynek szándéka, hogy hatékonyan előmozdítsa egy európai szinten versenyképes, a digitalizációban élen járó, a társadalmi és üzleti elvárásokat magas szinten kiszolgáló, innovatív pénzügyi szektor kialakulását - közölte Túri Anikó, a munkacsoport vezetője, pénzügyi és gazdasági jogi szabályozásért, valamint az állami vagyonért és postaügyért felelős államtitkár az MTI-vel pénteken.

A bankközi munkacsoport munkájában a miniszter munkaszervezetén túl a Magyar Nemzeti Bank (MNB), a Magyar Bankszövetség, valamint olyan meghatározó pénzpiaci szereplők vezető képviselői vesznek részt, mint az OTP Bank, a Magyar Bankholding vagy a Gránit Bank. A közlemény szerint a pénzügyi szektor szereplői már napjainkban is élen járnak a digitalizáció elterjesztésében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés