Előfizetői tartalom

Mennyibe kerülnek valójában a készpénzes fizetések?

A pénzforgalom evolúciója folyamatos, így egyre több és fejlettebb opció közül választhatjuk ki az egyes fizetési helyzetekben az egyénileg preferált fizetési módot és eszközt, hiszen napjainkban már néhány másodperc alatt utalhatunk pénzt, érintésmentesen fizethetünk kártyával, vagy akár okostelefonnal vagy okosórával. Mivel a pénzforgalom hatékonysága jelentős mértékben hozzájárul a gazdaság teljesítményéhez és versenyképességéhez, így annak nyomon követése érdekében a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2009 után 2019-2020 folyamán ismét felmérte az egyes fizetési módok társadalmi költségét. A felmérések alapján tanulmány, illetve kétrészes cikksorozat is készült, melynek első részében az elektronikus fizetések esetében történt hatékonyságnövekedést mutattuk be, míg a második részben a készpénzes folyamatokat, illetve azok pénzforgalomra gyakorolt hatását ismertetjük részletesebben.

Banking Technology 2022 A hazai és nemzetközi pénzforgalmi trendekről is szó lesz a Portfolio október 6-ai Banking Technology konferenciáján. Regisztráció itt! Információ és jelentkezés Magyarországon a készpénzes fizetések elektronikus műveletekhez viszonyított részaránya, és gazdaságban betöltött...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés