FONTOS Elkezdtek kamatemelésekről suttogni a lakáshiteleknél: készül a hidegzuhany?
 
Előfizetői tartalom

Az MNB megbírságolta a Raiffeisent a bank szűrőrendszere miatt

Portfolio
Az MNB utóvizsgálata nyomán 41,25 millió forint felügyeleti bírságot szabott ki a Raiffeisen Bankra, mivel az – közel két évvel a jegybank korábbi kötelezései után – továbbra sem szüntetett meg több, a pénzmosás és terrorizmusfinanszírozás megelőzését szolgáló hiányosságot. Több szempontból is jogsértő volt a bank szűrőrendszere, a már bejelentett ügyfelekre vonatkozó megerősített eljárás, a bejelentési gyakorlat és a területhez kötődő belső szabályrendszer is.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) utóvizsgálatot folytatott le a Raiffeisen Bank Zrt.-nél (Raiffeisen Bank) a hitelintézet pénzmosás- és terrorizmusfinanszírozás-megelőzési tevékenységének ellenőrzésére. A jegybank azt ellenőrizte, hogy a hitelintézet maradéktalanul teljesítette-e 2020. évi (figyelmeztetésekkel, kötelezésekkel, rendkívüli adatszolgáltatásra kötelezéssel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés