Előfizetői tartalom

Még soha nem kaszált ekkorát a Raiffeisen: az osztrák bank lesz a háború nyertese?

Portfolio
Nagyot ment a második negyedévben a Raiffeisen Bank International: történetének alighanem a legmagasabb, 1,270 milliárd eurós konszolidált nyereségét érte el 3 hónap alatt. Igaz, hogy a bolgár leánybank eladása 453 millió eurót hozzátett az eredményhez, de enélkül is rekordprofitról beszélhetnénk. Az orosz leánybank nyeresége euróban számítva az egy évvel korábbihoz képest ötszörösére (!), 534 millió euróra emelkedett, miután sikerült a banknak a saját hasznára fordítania a kelet-európai országban a háborús körülményeket. Ennek fényében egyre érdekesebb, mire jutnak majd Bécsben az oroszországi kivonulásról szóló opciók mérlegelése után, ami még most is tart. Az orosz és a bolgár "sztori" összességében a nyereség csaknem 80%-át hozta a társaságnak, a magyar leánybank nyeresége viszont euróban a negyedére esett, az új banki különadó és a forint gyengülése nem segít a magyarországi eredményjavításban.

Hétfőn este tette közzé második negyedéves gyorsjelentését a Raiffeisen, ami arról árulkodik, hogy az orosz-ukrán háború egyelőre jelentős pozitív, semmint negatív hatással volt az osztrák bankcsoport eredményességére. Ami a fő számokat illeti: 1,712 milliárd eurós konszolidált nyereséget ért el az első félévben, és 1,270 milliárd eurót a második negyedévben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés