Előfizetői tartalom

Baj van Kínában? Még a hitelezés is beszakadt

Portfolio
Júliusban a vártnál nagyobb mértékben esett vissza az új banki hitelezés Kínában, miközben a hitelállomány növekedése lassult. A koronavírus-járvány újabb fellángolása, a munkahelyek miatti aggodalmak és a mélyülő ingatlanválság miatt a vállalatok és a fogyasztók óvakodtak a további adósság-felhalmozástól – írja a Reuters.

A kínai bankok júliusban 679 milliárd jüan (101 milliárd dollár) új jüanhitelt nyújtottak, ami kevesebb mint negyede a júniusi összegnek, és elmaradt az elemzői várakozásoktól is - derült ki a kínai jegybank (PBOC) pénteken közzétett adataiból. "A hitelnövekedés visszaesett a múlt hónapban, az ingatlanpiaci aggodalmak pedig a banki hitelezésre nehezedtek" - írta jegyzetében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés