Előfizetői tartalom

Szép nyereséget ért volna el a Takarék Jelzálogbank, ha nincs az új különadó

Portfolio
Jelentős profitnövekedésről számolt volna be a szerdai tőzsdezárás után a Takarék Jelzálogbank, ha nincs a kormány által nyár elején bevezetett extraprofit adó, amely 632 millió forintra rúg a társaságnál. Így azonban az egy évvel korábbinál 17%-kal alacsonyabb, 877 millió forintos első féléves nyereségről számolt be a tisztán jelzáloghitel-refinanszírozással foglalkozó társaság.

A 877 millió forintos nyereség 2017 óta a legalacsonyabb érték. A jelzálogbank által közétett első féléves gyorsjelentés ugyanakkor jelentős bevételnövekedésről árulkodik, összhangban a hazai jelzáloghitelezés erőteljes első félévi menetelésével: a nettó kamatbevételek 51%-kal 2,944 milliárd forintra emelkedtek, és ehhez képest eltörpül a 25 millió forintra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés