Előfizetői tartalom

Vezetőváltások a Credit Suisse-nél, végső esetben akár a befektetési banki üzletből is kiszállhat a bank

Portfolio
A Credit Suisse Group AG legfőbb részvényese, a Harris Associates felszólította a zürichi székhelyű bankot, hogy hozza rendbe befektetési banki egységét, vagy keressen más lehetőségeket, akár adja el üzletágát. Közben a Credit Suisse Group AG a Deutsche Bank AG pénzügyi igazgatóját, Dixit Joshit pénzügyi vezetőnek, Francesca McDonagh-t pedig működési igazgatónak nevezte ki az új vezérigazgató, Ulrich Körner első nagy vezetőségi átalakítása részeként.

A Bloomberg beszámolója szerint a Harris Associates a múlt héten hozta nyilvánosságra, hogy több mint 10%-os részesedéssel rendelkezik Svájc második legnagyobb bankjában a korábbi 5,2%-os részesedés helyett. A bank befektetési banki üzletága a második negyedévben 1,12 milliárd svájci frank adózás előtti veszteséget könyvelt el, és várhatóan ebben a negyedévben is veszteséges...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés