Előfizetői tartalom

Központi kezelés alá vette Ferenc pápa a Vatikán pénzügyi befektetéseit

Portfolio
Ferenc pápa kedden új, a Vatikán pénzügyeinek centralizációval kapcsolatos döntéseket hozott, hogy csökkentse a vatikáni hivatalok mozgásterét a szigorúbb pénzügyi ellenőrzések bevezetésében, és egy október 1-jei határidőt szabott a külföldi bankokban, köztük Olaszországban kezelt befektetési portfóliók teljes felszámolására is – írja a Reuters.

A pápa egy "rescriptum", azaz átírás néven ismert dokumentumot adott ki, amelyben egyértelművé tette, hogy az új szabályok értelmében valamennyi részleg minden befektetésének a Vatikáni Bankon (IOR) keresztül kell történnie, amelyet a Szentszéki Vagyonkezelés (APSA) nevű részleg felügyel. A múlt hónapban bejelentett központosítási politika értelmében minden vatikáni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés