Előfizetői tartalom

Így egyben még nem láttuk a szuperbankot: ez lenne az ország második legnagyobb bankja

Portfolio
A Budapest Bankot magába olvasztotta, a Takarékbankban pedig többségi tulajdonossá vált idén tavasszal az MKB Bank, ennek megfelelően a ma közzétett tőzsdei MKB-gyorsjelentés már a két másik bank számait is tartalmazza. 10 190 milliárd forintos mérlegfőösszegével Magyarország második legnagyobb bankcsoportja lett a „szuperbank”, amely az új banki különadó hatását is figyelembe véve 49,8 milliárd forintos adózás utáni eredményt ért el az első félévben évi 13%-os hitel- és 17%-os betétállomány-bővülés mellett.

Jócskán megugró bevételek Az MKB első alkalommal tett közzé olyan negyedéves konszolidált tőzsdei jelentést, amelyben már szerepelnek az egykori Budapest Bank és a leányvállalatként konszolidált Takarékbank számai, valamint figyelembe veszi a Sberbanktól vásárolt állományokat is. Az MKB Csoport kumulált nettó kamateredménye 172,4 milliárd forint volt az első félévben...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái