Előfizetői tartalom

Nem a különadó tarolhatta le a magyar pénzügyi szektor egy részét

Portfolio
A Magyar Nemzeti Bank közzétette a hazai bankok és biztosítók első féléves szektor szintű adatait. A bankok a rájuk kivetett különadó ellenére nyereségesek tudtak maradni, a biztosítók esetében viszont ha csak a második negyedévet nézzük, akkor a nem-élet ágazat technikai eredménye negatív lett, ez viszont nem a megemelkedett közterheknek köszönhető, sokkal inkább a klímaváltozás lehet a ludas – mondta el Palkó István, lapunk Pénzügy rovatának vezető elemzője a Portfolio Checklist pénteki adásában.

A bankszektor a történelmi mértékű különadó ellenére nyereséges tudott maradni a Magyar Nemzeti Bank első féléves adatai alapján, s bár a biztosítók is profitot termeltek ebben az időszakban, utóbbi cégek esetében még nem érvényesült a megemelkedő biztosítási adó hatása, amelyet csak az év második felében fognak elszámolni – egyebek mellett erről beszélt Palkó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés