FONTOS Megcsapott minket a hitelválság szele, évezredes gödör szélére lökte a lakáshiteleket
 
Előfizetői tartalom

Már csak egy lépésre van az OTP a történelmi bankvásárlástól

Tavaly májusban jelentette be az OTP, hogy a bank adásvételi megállapodást írt alá az Apollo Global Management leányvállalatai által menedzselt befektetési alapok 80 százalékos és az EBRD 20 százalékos tulajdonában álló szlovén nagybank, a Nova KBM 100 százalékos részesedésének megvásárlásáról. A szlovén bank megvásárlása az OTP Csoport történetének eddigi legjelentősebb akvizíciója lenne, amelynek eredményeképpen Szlovéniában is piacvezetővé válna a bankcsoport. A bejelentéskor azt lehetett tudni, hogy a tranzakció pénzügyi lezárására a szükséges felügyeleti engedélyek megszerzését követően várhatóan az idei második negyedévben kerülhet sor. Az RTV Slovenia azt írja (közben a hír a szlovén hírügynökség és a szlovén jegybank oldalán is lejött), hogy az OTP már csak egy lépésre van a Nova KBM átvételétől, a közös európai bankfelügyelettől engedélyt kapott a Nova KBM átvételére, ezzel szinte minden szükséges engedélyt beszerzett a felvásárláshoz, már csak a szlovén versenyhivatal (AVK) engedélye hiányzik, ami a következő napokban várható.

Várhatóan hamarosan új tulajdonost kap a szlovén nagybank, a Nova KBM, amely jelenleg 80 százalékban az Amerikai Apollo Alap, 20 százalékban pedig az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) tulajdonában van. Az OTP tavaly május végén írta alá a szerződést a Nova KBM 100 százalékos részesedésének megvásárlásáról. A jelenlegi tulajdonosok és a vevő eredetileg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés