Előfizetői tartalom

Szigorodnak Európában a banki tőkekövetelmények, de kezdenek elbizonytalanodni a szabályozók

Portfolio
Decemberben 1,0%-ra nőhet a bankoktól megkövetelt anticiklikus tőkepuffer a mostani 0,5%-ról – közölte az illetékes tanács Franciaországban. A cseh jegybank viszont azt közölte, hogy a helyzet romlása esetén akár el is törölheti a most 1,0%-on álló, de 2023 áprilisára 2,5%-ra növelni tervezett követelményt. Magyarországon az MNB Pénzügyi Stabilitási Tanácsa július 1-je óta alkalmaz 0,5%-os hasonló követelményt a bankokkal szemben.

Franciaországban egyelőre nem növelték meg a bankoknak ezen, a 2008-as pénzügyi válságot követően életre hívott speciális tőkekövetelményét, ugyanakkor terítéken van a kérdés, és ha addig nem romlik váratlanul a bankok hitelezési képessége, decembertől 1,0%-ra emelik a mostani 0,5%-ról a rátát – számolt be a Reuters. A Bruno Le Maire pénzügyminiszer által vezetett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés