Előfizetői tartalom

89 millió forintra bírságolta az OTP-t az MNB

Portfolio
Az MNB átfogó vizsgálata nyomán összesen 89 millió forint felügyeleti bírságot szabott ki az OTP bankcsoporttal szemben egyebek közt az IT-biztonságra, a hitelkockázatra, a tőkemegfelelésre, a vállalatirányításra, a felügyeleti adatszolgáltatásra és a betétbiztosításra vonatkozó hiányosságok miatt. A feltárt hibák nem hordoznak rendszerkockázatot és a felügyeleti intézkedések nem érintik a bankcsoport megbízható működését - írja az MNB friss közleményében.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) csoportszintű átfogó vizsgálatot folytatott az OTP bankcsoport (Csoport) hat tagjánál - OTP Bank Nyrt. (OTP Bank), Merkantil Váltó és Vagyonbefektető Bank Zrt. (Merkantil Bank), OTP Lakástakarékpénztár Zrt. (OTP Ltp.), OTP Jelzálogbank Zrt. (OTP JZB.), OTP Faktoring Követeléskezelő Zrt. (OTP Faktoring) és OTP Ingatlanlízing Zrt. (OTP Ingatlanlízing)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés