citigroup_shutter
Bank

Újabb lakossági piacról vonul ki a Citigroup

Portfolio
A strukturális átalakítás részeként a Citigroup azt tervezi, hogy bezárja brit lakossági bankját is, hogy a jövőben a legvagonosabb ügyfelekre koncentrálhasson – számol be a hírről a Financial Times.

A Citi közlése szerint lakossági üzletágának felszámolása érdekében arra szeretné kérni az Egyesült Királyságban élő tehetősebb ügyfeleit, hogy térjenek át privátbankjához. A magasabb szintű szolgáltatásra nem jogosult ügyfelek számláit pedig megszüntetik.

Az Egyesült Királyságban a lakossági banki tevékenységből való kivonulás összefügg azzal, hogy a Wall Street-i riválisok az elmúlt években egyre jobban betörtek a digitális banki szolgáltatások piacára a szigetországban – írja a lap. A JPMorgan és a Goldman Sachs is erre az útra lépett, arra fogadva, hogy úgy tudnak pénzt keresni a nemzetközi ügyfelek kiszolgálásán, hogy közben nem kell a fiókhálózatok fenntartási költségeivel számolniuk.

 Citi közleménye szerint a mostani döntés az ügyfelek túlnyomó többségét nem érinti 2023-ig. A Citi brit üzletága egyébként egyetlen fiókból állt, amely a Canary Wharfban lévő európai központban volt.

A Citi már megszüntette globális lakossági banki részlegét Jane Fraser vezérigazgató nemzetközi lakossági banki területről való visszavonulásának részeként. Fraser tavaly jelentette be, hogy teljesen kivonul a lakossági banki tevékenységből 13 ázsiai és európai piacon. Januárban a bank mexikói lakossági üzletágát is eladásra kínálta.

A felszabaduló tőkét a magasabb hozamú üzletágakba, például a vagyon- és tranzakciós banki tevékenységbe kívánja átcsoportosítani, és a csoport nemzetközi lakossági üzletágát a négy központban működő vagyonkezelésre kívánja összpontosítani: Szingapúr, Hongkong, az Egyesült Arab Emírségek és London.

Ha a brit lakossági üzletágból való kivonulás a tervek szerint megvalósul, a Citi szerint ennek nem lesz jelentős hatása az eredményszámaira.

citigroup 0923

Címlapkép: Shutterstock

praga-csehorszag-karoly-hid
Érmék tőzsde háttérrel
forint készpénz bankjegy
rubel
gáz főzés sütés

Holdblog A nagy klímalottó

Ha összevetjük a fenntarthatatlan gazdasági rendszerünket a klasszikus szerencsejátékkal, a lottóval, sokatmondó...

2022. október 6.
Banking Technology 2022
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 28.
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
2022. október 19.
Budapest Economic Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online előadás
Grafikonosdi és minden ami friss hír.
Díjmentes online előadás
Minden, amit a kezdéshez tudni érdemes.
napsugár