Előfizetői tartalom

Kegyetlenül kitömték hitellel a magyar cégeket, a lakosságnál már feltűnt a rezsiszorongás

Portfolio
Az energiaköltségek emelkedése természetűleg csökkenti a hiteltörlesztésre rendelkezésre álló jövedelmet. Az energiaválság terebélyesedésével ennek megfelelően csökken a hitelkereslet a magyar bankoknál, de a ma megjelent augusztusi hitelstatisztikák szerint nyár végén még szó sem volt a hitelezésben satufékről. 19%-kal kevesebb lakáshitelt és 0,4%-kal kevesebb személyi kölcsönt vettünk fel augusztusban, mint egy évvel korábban, a vállalati hitelezés viszont rendkívül erőteljes volt a nyár mindhárom hónapjában. Óriási a szakadék a betéti oldalon: egy átlagos lekötött betétre a vállalatoknak már 8,9%-ot, a háztartásoknak viszont csak 2,4%-ot fizetnek a bankok. Nem csoda, hogy a lakossági lekötött betétek állománya az emelkedő kamatkörnyezet ellenére stagnál.

Portfolio Future of Finance 2022 Kiemelt téma lesz a hitelezés jövője a Portfolio két hét múlvai Future of Finance 2022 konferenciáján, érdemes regisztrálni a rendezvényre! Információ és jelentkezés Közzétette az MNB a magyar bankszektor augusztusi hitelezési és betéti statisztikáit. A jelentősebb lakossági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés