Előfizetői tartalom

Már az energiaválság előtt megnőtt a késve fizetők aránya a magyar lakosságnál

Portfolio
A kamatkörnyezet erőteljese emelkedése miatt felértékelődött a likviditásmenedzsment jelentősége a cégeknél, és egyre nagyobb versenyelőnyt jelent a vevői számlák és a szállítói kötelezettségek megfelelő kezelése. Hogy milyen tanulságok vonhatók le e téren a késedelmes fizetésről szóló statisztikákból, azt az EOS mai sajtóeseményén ismertették. Elhangzott az is, hogy a rezsiemelkedés hatásait még nem tapasztalják a követeléskezelők, de az már látható, hogy mikrovállalkozások hiteleinél és a lakossági fogyasztási hitelek esetében több lesz a nem teljesítő hitel, mint eddig.

Az EOS nemzetközi követeléskezelő cég Európa több régiójára kiterjedő felmérésének 2013 óta része Magyarország. Kétszáz, minimum 5 millió euró árbevételű céget kérdeztek meg idén tavasszal – ismertette Lencsés Tamás, a hazai EOS vezérigazgatója a társaság mai sajtóeseményén. A felmérés alapján megtört a korábbi, a fizetési határidő csökkenését mutató...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés