Előfizetői tartalom

A Fed embere figyelmeztette a bankokat: a kriptós összeomlások őket is magukkal ránthatják

Portfolio
A kriptopénzekkel foglalkozó vállalatok betétjeit elfogadó bankoknak tisztában kell lenniük a megnövekedett likviditási kockázatokkal, különösen akkor, ha a cégek erősen összefonódnak más digitális eszközökkel kereskedő vállalkozásokkal – nyilatkozta Michael Barr, a Federal Reserve felügyeleti alelnöke szerdai beszédében - írja a Reuters.

Barr elmondta, hogy a Fed együttműködik az Office of the Comptroller of the Currency és a Federal Deposit Insurance hivatalával, hogy figyelmeztesse a bankokat a kriptós cégek által elhelyezett betétek koncentrációjából eredő kockázatokra, és figyelmeztetett, hogy a bankok a kriptopiacon tapasztalt áringadozásokkal párhuzamosan a betétekben is megfigyelhetnek hasonló ingadozásokat....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés