Előfizetői tartalom

Máris itt az újabb nagy változás a kamatstopnál: mi lesz a lakáshitelesekkel?

November 1-jétől a 3 és 5 éves kamatperiódusú jelzáloghitelekre is kiterjeszti a kormány a kamatstopot, és 2023. június 30-áig meghosszabbítja az intézkedést – jelent meg a péntek esti Magyar Közlönyben. A Portfolio becslései szerint 68 ezer érintettből nagyjából 50 ezer jelzáloghitel-szerződést és 250 milliárd forintnyi tartozást érint rövid távon pozitívan az intézkedés. A kiterjesztéssel az adósok szempontjából méltányosabbá, a bankok szempontjából viszont még drágábbá vált a kamatstop.

Mi változik pontosan? Két nagy változást tartalmaz a kamatstoppal kapcsolatban a pénteken megjelent 390/2022-es kormányrendelet: a kamatstopot a lakáscélú állami támogatásnak minősülő, fogyasztóknak nyújtott kamattámogatott jelzáloghitel-szerződésekre, a fogyasztónak nyújtott lakáscélú pénzügyi lízingszerződésekre és 2022. november 1-től a legfeljebb 5 éves...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés