Előfizetői tartalom

Sberbank: felszabadult a Bécsben beragadt betét, kezdődhet a nagybetétesek kifizetése

Portfolio
A Sberbank Europe AG szeptemberben megfizette a mintegy 90 millió euró összegű, bankközi betétből származó tartozását a Sberbank Magyarország részére. E fontos előfeltétel teljesülése után a végelszámoló előterjesztette a korrigált végelszámolási nyitómérleget, amelynek alapján megkezdődhet a betételhelyezésből eredő követelések kifizetése – közölte a végelszámolást végző PSFN Kft.

Az MNB-nek a Sberbank végelszámolását elrendelő felügyeleti döntése alapján a végelszámoló a jogszabályokban előírt feladatai körében a cég vagyoni helyzetét felmérte, emellett követeléseit folyamatosan behajtja, tartozásait kiegyenlíti, jogait érvényesíti és kötelezettségeit teljesíti, vagyoni eszközeit pedig szükség esetén értékesíti annak érdekében, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés