Előfizetői tartalom

Virág Barnabás: pénztörténeti korszakok határán állunk, a digitális jegybankpénzé a jövő

Portfolio
Bár a pénzteremtésben sikerült visszatérni az egyensúlyhoz a kereskedelmi bankok szabályozásával, a digitális eszközök a monetáris szuverenitást több apsektusból is fenyegetik. A digitális jegybankpénz a pénz evolúciójának a következő állomása, mely az MNB szerint nem veszélyezteti a kétszintű bankrendszer működését – mondta a Portfolio Future of Finance 2022 konferenciáján Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke.

A pénz digitalizációja: kulcs a XXI. századhoz címmel tartotta meg a Future of Finance 2022 konferencia nyitóelőadását Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke. Egyebek mellett arról beszélt, hogy a pénz digitalizációja szerinte nemcsak lehetőség, hanem egyenesen szükségszerűség, korszakváltás részesei vagyunk, a pénztörténeti korszakok határát jelzi, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés