FONTOS Durva forint célár érkezett
 
Előfizetői tartalom

Vallottak a magyar bankvezérek: nyereséges lesz jövőre a bankszektor, de jönnek rázós időszakok

Portfolio
Károsnak tartják a magyar bankvezérek a 18%-os kamatszintet, a 20%-os kamatú hitel a piacon egy betonfal, ilyen kamatok mellett nincs értelme hitelezni. A bankvezérek a Portfolio Budapest Economic Forum 2022 konferenciájának záró panelbeszélgetésében kitértek arra is, hogy a magyar bankszektor erős lábakon áll, a pénzintézetek határozott jövőképpel bírnak, így a kilátások sem olyan negatívak. A késedelmes fizetésbe eső ügyfelek száma megnőhet a közeljövőben, de extrém forgatókönyvre nem számítanak. Lakossági oldalon a jelzáloghiteleknél van és lehet is még visszaesés, a vállalati hitelkereslet azonban töretlen.

Mi lesz veletek, banki kamatbevételek? Bencsik László, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese úgy látja, hogy ez a magas kamatszint az OTP esetében egyértelműen káros. A bank az utóbbi években a szabad likviditásából állampapírt vett, nagyjából 4000 milliárdnyi fix állampapírja van a pénzintézetnek. Az OTP esetében a kamatbevételek ebben a magas kamatkörnyezetben nem nőnek...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái