Előfizetői tartalom

Európa legnagyobb bankjának feldarabolására szólított fel a nagyrészvényes

Portfolio
A piaci kapitalizáció alapján Európa legnagyobb bankjának számító HSBC legnagyobb részvényese, a Ping An kínai biztosító óriás arra szólította fel a bankot, hogy agresszívebben csökkentsék a költségeket a munkahelyek leépítésével, és miután a bank igazgatótanácsának nincs tapasztalata Ázsiában, érdemes lenne leválasztani az ázsiai üzletágat – számol be a hírről a Financial Times.

Michael Huang, a Ping An Asset Management elnöke a Financial Timesnak azt mondta, hogy az HSBC-nek sürgősen folytatnia kell a költségcsökkentést, mivel kiadásai szerinte jóval magasabbak, mint a riválisoké. Beszélt arról is, hogy úgy véli, számos vezető bankárnak a pénzintézetnél nincs elegendő tapasztalata az ázsiai munkában. Huang most először osztotta meg nyilvánosan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés