Előfizetői tartalom

Nem tetszik az EKB-nak a spanyol banki extraprofitadó

Portfolio
Extraprofitadó bevezetését fontolgatja a spanyol állam, eszerint a bankok a következő két év bevételéből 4,8 százalékot kötelesek befizetni az államkasszába. Az EKB aggodalmát fejezte ki az új adóval kapcsolatban, és egy nem kötelező érvényű javaslatban felszólította Spanyolországot, hogy vizsgálják felül az indítványt - írja a Financial Times.

Az Európai Központi Bank nem nézi jó szemmel a bankokra vonatkozó, Spanyolországban benyújtott törvénycsomagot. Szerintük ugyanis a javaslat sértené a bankok tőkepozícióját, megzavarná a monetáris politikát és nehezen lenne betartható. Az EKB közleménye szerint a spanyol kormánynak hatásvizsgálatot kellene elvégeznie a törvénycsomagon, és több tisztázatlan területet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés