Előfizetői tartalom

Nagyot esett a magyar Erste Bank nyeresége, már egyértelműen csökken a lakossági hitelezés

Portfolio
Az egy évvel korábbi 45,1 milliárd forint után az idei év első kilenc hónapjában mindössze 18,4 milliárd forintos nyereséget ért el a magyar Erste Bank, miután a szabályozói hatások miatt a költségei sokkal jobban nőttek a bevételeinél. A lakossági hitelkihelyezések már visszaestek, a vállalati üzletág viszont még dinamikusan nőni tudott.

Az osztrák anyabank gyorsjelentéséről itt írtunk: Kapcsolódó cikkünk 2022. 11. 04. Nem művelt csodát az Erste, de legalább válságra sem számítanak Bécsben Jelasity Radován, az Erste Bank Hungary elnök-vezérigazgatója a társaság szerdai sajtótájékoztatóján ismertette: A bank működési bevételei 5,6%-kal, a működési költségek pedig 26,7%-kal növekedtek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés