Előfizetői tartalom

Megjelent az új rendelet a kamatstopról, 5 napjuk maradt a tájékoztatásra a bankoknak

Portfolio
Megjelent a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter rendelete arról, miként kell tájékoztatniuk a bankoknak azokat a mikro-, kis- és középvállalkozásokat, amelyek a számukra november 15-én életbe lépő kamatstopban érintettek. Akiknek június 28-a óta már megvolt a kamatfordulónapjuk, azok számára november 15-éig, vagyis jövő keddig kell megadniuk a számszerű tájékoztatást a bankoknak, vagyis 5 napjuk van a bankoknak erre.

A késedelmi kamatot is korlátozta a kormány, erről is szerda este jelent meg rendelet: Kapcsolódó cikkünk 2022. 11. 10. Itt is az újabb ársapka: korlátozza a kormány a késedelmi kamatot Októberben döntött arról a kormány, hogy a legfeljebb 5 éves kamatperiódusú jelzáloghiteleken túl a mikro-, kis- és középvállalkozások hiteleire is kiterjeszti a kamatstopot. A 415/2022....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés