Előfizetői tartalom

Új rekordok az OTP-nél, de a magyar operáció idén veszteséges

Nagyon erős volt a harmadik negyedév az OTP-nél, a bankcsoport nem csak az organikus növekedéssel, de az elmúlt években végrehajtott akvizícióknak is köszönhetően több eredménysoron korábban soha nem látott, rekordszámokat hozott. Az új csúcsokhoz számos egyszeri tétel (például az orosz, a szlovén és a horvát céltartalék visszaírás vagy a szallas.hu eladása) és a forint gyengülése is kellett, de alapvetően igaz az, hogy az alapfolyamatok nagyon jól néznek ki, a hitelvolumenek dinamikusan bővülnek. A teljes képet árnyalja, hogy a magyar alaptevékenység idén veszteséges, itt többek között a banki különadók hatnak negatívan, és a bank vezetése már most figyelmeztetett, hogy a negyedik negyedévben a kamatplafon több tízmilliárd forint negatív eredményhatással jár. Az első kilenc hónap számai alapján a menedzsment optimistább lett, több paraméter esetében is felfelé módosították a várakozásaikat.

Rekordok A bankcsoport nemcsak organikusan, hanem az elmúlt években akvizíciókon keresztül is nőtt, ezért nem csoda, ha magasabb eredményeket hoz most, mint korábban, de azért nézzük, hogy milyen fontosabb sorokon született rekorderedmény: az összes bevételnél az új negyedéves csúcs 450,3 milliárd forint, az év/év növekedés 35 százalékos volt, a működési eredmény...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés