Előfizetői tartalom

Ritka nagy robbanás a bankoknál, derekasan kitömték őket a vihar előtt

Egy ritkán megismétlődő, de viszonylag könnyen elmagyarázható sztori szereplői most a Magyarországon működő régiós bankok. A jegybankok sorozatos kamatemeléseinek és a még utolsó lendületét élvező hitelezésnek köszönhetően valósággal felrobbantak a kamatbevételeik, a vihar viszont még nem érkezett meg: a nem teljesítő hitelek történelmi mélyponton vannak, az értékvesztések csak óvatosságból kezdtek el ismét emelkedni. Ebben a „kegyelmi időszakban” erős puffereket építhetnek a bankok az esetleges válságkezeléshez, legalábbis azok, amelyeket nem adóztattak túl működésük valamely fontos piacán. Még a menedzsmentkilátások sem nevezhetők borúsnak, inkább csak bizonytalannak.

Az OTP csütörtöki gyorsjelentésével az utolsó nagy Magyarországon működő régiós banki szereplő is közzétette harmadik negyedéves gyorsjelentését. Hat bankcsoport: méret szerinti sorrendben az olasz UniCredit és az olasz Intesa Sanpaolo, az osztrák Erste, a belga KBC, az osztrák Raiffeisen és a magyar OTP bankcsoportok legfontosabb eurós számait mutatjuk be az alábbiakban....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés