Előfizetői tartalom

Ritka nagy robbanás a bankoknál, derekasan kitömték őket a vihar előtt

Palkó István
Egy ritkán megismétlődő, de viszonylag könnyen elmagyarázható sztori szereplői most a Magyarországon működő régiós bankok. A jegybankok sorozatos kamatemeléseinek és a még utolsó lendületét élvező hitelezésnek köszönhetően valósággal felrobbantak a kamatbevételeik, a vihar viszont még nem érkezett meg: a nem teljesítő hitelek történelmi mélyponton vannak, az értékvesztések csak óvatosságból kezdtek el ismét emelkedni. Ebben a „kegyelmi időszakban” erős puffereket építhetnek a bankok az esetleges válságkezeléshez, legalábbis azok, amelyeket nem adóztattak túl működésük valamely fontos piacán. Még a menedzsmentkilátások sem nevezhetők borúsnak, inkább csak bizonytalannak.

Az OTP csütörtöki gyorsjelentésével az utolsó nagy Magyarországon működő régiós banki szereplő is közzétette harmadik negyedéves gyorsjelentését. Hat bankcsoport: méret szerinti sorrendben az olasz UniCredit és az olasz Intesa Sanpaolo, az osztrák Erste, a belga KBC, az osztrák Raiffeisen és a magyar OTP bankcsoportok legfontosabb eurós számait mutatjuk be az alábbiakban....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái