Előfizetői tartalom

MNB: a gazdálkodók hiteleinek a negyedét védi az agrár moratórium

Portfolio
Az MNB felmérése alapján a jogosult mezőgazdasági vállalkozások, egyéni vállalkozók, családi gazdálkodók és őstermelők hitelállományának negyede élvezi az augusztusban meghirdetett agrár moratórium védőhálóját. E fizetési stop jövő év végéig ad haladékot az agrárhitelek tőke-, kamat- és díjtartozásainak törlesztésére.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatszolgáltatást írt elő az általa felügyelt pénzügyi intézményeknek arra vonatkozóan, hogy jogosult ügyfélkörük mekkora hányada és milyen volumenre vonatkozóan vette igénybe az idén augusztus 8-án kormányrendeletben meghirdetett agrár moratóriumot. Az adatszolgáltatás 2022. szeptember 15-re, azaz a fizetési stopba való belépés végső határidejére...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés