Előfizetői tartalom

Belenyúl a kormány a jelzálog-finanszírozás szabályaiba, íme a friss részletek

Portfolio
A jelzálogbankok nemcsak egyedi ügyletek szintjén, hanem portfólió szinten is képesek lehetnek hosszú lejáratú refinanszírozást biztosítani a hitelintézetek részére egy friss törvénymódosítási javaslat alapján. A módosítás az eddigi gyakorlat alternatívájaként megteremtené a jelzáloghitel követelésen alapított jelzálogjog fedezete mellett történő refinanszírozás lehetőségét.

A pénzügyi szektort érintő törvények módosításáról szóló törvényjavaslat jelent meg az Országgyűlés honlapján, a fontosabb részletekkel külön cikkeinkben foglalkozunk. Nagy Márton István, gazdaságfejlesztési miniszter a törvényjavaslat előadója. A friss javaslat általános indoklása szerint a jelzálog-hitelintézetről és a jelzáloglevélről szóló 1997. évi XXX....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés