Előfizetői tartalom

Lehullt a lepel a lakáshitelekről: a múlt gyönyörű, a jövő nagyon csúnya

Csütörtökön közzétett Lakáspiaci jelentésében sem bocsátkozott becslésbe az MNB arról, mekkora visszaesés várható a lakáshitelezésben a kamatok emelkedése és a gazdasági kilátások bizonytalansága miatt. Az biztos, hogy nem sok jóra számíthat a piac: miközben zuhan a lakástranzakciók száma, a bankok további szigorítást terveznek, a hitelfelvevői kereslet pedig visszaesőben van. Sok érdekes adatot közzétett a jegybank a jelentésben a lakáshitelezésről, ezekből szemezgettünk.

Megjelent a Magyar Nemzeti Bank legfrissebb Lakáspiaci jelentése. Mielőtt ennek a lakáshitelezéssel kapcsolatos érdekességeire rátérnénk, érdemes emlékezni arra, amit november elején a lakossági hitelezés legfrissebb fejleményeiről írtunk: szeptemberben már 38%-kal kevesebb lakáshitelt, 16%-kal kevesebb személyi kölcsönt és 32%-kal kevesebb babaváró hitelt vett fel a lakosság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés