Előfizetői tartalom

Mindenkit lesöpör a pályáról a "világ legjobb bankja" - Íme a titokzatos mesterterv, amit végrehajtottak

Portfolio
Szingapúr a digitalizáció fellegvára, ahol rengeteg futurisztikus megoldást a világon elsőként próbálnak ki élesben. A pénzügyi szektor szintén hemzseg az úttörő szereplőktől, amelyek közül kiemelkedik a már-már szinte techcégként működő DBS. A bank számos díjat nyert már előremutató digitalizációs tevékenységéért az elmúlt években, az amerikai Global Finance pénzügyi magazin pedig 2022-ben megválasztotta a világ legjobb bankjának, így a DBS 2018 óta már harmadik alkalommal szerezte meg ezt az elismerést. A Portfolio Future Finance 2022 konferenciáján Czímer Balázs, a McKinsey partnere is példaként állította a bankot a szakmai közönség elé. Cikkünkben utánajártunk, mi áll a bank digitalizációs stratégiájának sikere mögött.

A DBS-ről A DBS az eszközök összesített értéke alapján Délkelet-Ázsia legnagyobb bankjának számít, és egyike Ázsia legnagyobb bankjainak. A DBS – vagy korábbi nevén The Development Bank of Singapure – Szingapúr mellett előkelő piaci pozíciót foglal el Kínában, Hongkongban, Tajvanon, Indonéziában és Dél-Koreában is. A bank 2014-ben indította el a digitális átalakulási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés