credit suisse
Bank

Megjött a döntés: hatalmas tőkeemelést kap a Credit Suisse

Portfolio
A Credit Suisse részvényesei szerdán hozzájárultak a svájci nagybank 4 milliárd svájci frankos tőkeemeléséhez, amelynek célja a bajba került pénzintézet komoly átalakításának finanszírozása.

A CNBC beszámolója szerint a Credit Suisse tőkeemelési terve két elemből áll. Az első, amelyet a részvényesek 92%-a támogatott, részvényeket juttat új befektetőknek, köztük a Szaúdi Nemzeti Banknak (SNB) zártkörű forgalomba hozatal útján. Az új részvénykibocsátás révén a szaúdi jegybank 9,9%-os részesedést szerez a svájci nagybankban, és ezzel a bank legnagyobb részvényesévé válik. A második eleme az új névre szóló részvények kibocsátása a meglévő részvényesek számára elővásárlási joggal, ezt a javaslatot a részvényesek 98%-a támogatta.

Ammar AlKhudairy, az SNB elnöke már októberben jelezte a CNBC-nek, hogy elvárja a svájci banktól, hogy kíméletlenül hajtsa végre a radikális szerkezetátalakítási terveit.

Axel Lehmann, a Credit Suisse elnöke úgy vélekedett a szerdai döntés kapcsán, hogy a szavazás "fontos lépés" az "új Credit Suisse" felépítésében.

A szerkezetátalakítási terv része, hogy a bank értékpapírosított termékek csoportjának egy részét értékesítik az amerikai PIMCO és Apollo Global Management befektetési házaknak, valamint leépítik a nehéz helyzetben lévő befektetési bankjának egy részét, a tőkepiaci és tanácsadói tevékenység leválásával, ami CS First Boston néven alakul újjá.

Címlapkép forrása: Getty Images

bull vs bear
Benzinkút
Microsoft logó felhőszoftver
nyugdij-2022-nyugdijemeles-nyugdijpremium-nyugdij-utalas-2022-mikor-jon-a-nyugdij-nyugdijasok-nyugdij-inflacio-nyugdij-rezsiemeles-nyugidjrendszer-nyugdijkorhatar

Holdblog Medvepiaci hangulat

A Goldman Sachs (GS) arra számít, hogy a 10 éves amerikai állampapír-hozamok egészen 2024 végéig 4 százalék feletti...

2022. november 30.
Agrárszektor Konferencia 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Könyvelő munkatárs

Könyvelő munkatárs
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
covid kórházi dolgozó