Előfizetői tartalom

Itt az MNB nagy bejelentése, új formában jönnek vissza a zöld lakáshitelek

Portfolio
2023 áprilisától zöld, 2024 januárjától pedig online elemekkel bővül az MNB Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel (MFL) feltételrendszere. A zöld lakáshitelek esetében nem jön vissza a tavasszal csúcsra ért NHP Zöld Otthon Program kedvező kamatozású refinanszírozott hitele (tehát nem kell jelentős stimulációra számítani, és nem támogatott hitelről van szó), de a bankoknak több költségelemet is át kell vállalniuk a hitelfelvevőktől. Az új online feltételek pedig garantálni fogják, hogy a hitelfelvevőnek csak a szerződéskötés és a közjegyzői adminisztráció miatt kell személyesen megjelennie.

A lakáshitelpiac aktuális kihívásaira reagálva az MNB a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel (MFL) feltételrendszerének a bővítése mellett döntött. A módosítás célja egyrészt az ügyfelek széles köre számára elérhető, a zöld lakáscélok kedvező feltételek melletti finanszírozását támogató termékek kifejlesztésének ösztönzése 2023 áprilisától, másrészt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés